Skocz do zawartości

Multi Theft Auto Zagraj
Facebook Twitter Steam Community Zgłoszenia Wyszukiwarka
Tradycyjna rozgrywka Role Play w nowoczesnym wydaniu.


Zdjęcie

Liczne crashe na serwerze i MTA


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kogucik

Kogucik

    Nadworny Projektant

  • Gracze
  • 760 postów
  • Miejscowość:Tomaszów

Napisano 04 październik 2019 - 20:40

Cześć
Problem tkwi w tym, że w zasadzie od dzisiaj mam ciągłe crashe w grze, wysoki ping w interiorach (także w interiorach bez audio). Dodatkowo kilka razy pod rząd wraz z crashem na serwerze jest także crash MTA. 
Jedyne okienko z informacją jakie mi wyskakuje to po crash'u serwera z następującą informacją:
"Rozłączono: Połączenie z serwerem zostało przerwane".

Nie wiem czy istotną informacją do tego będzie fakt, że kilka dni temu usuwałem pliki starych interiorów z folderów: server -> mods -> deathmatch -> resources 
Możliwe, że przez przypadek usunąłem jakiś folder MTA, może to być tym spowodowane?


Użytkownik Kogucik edytował ten post 04 październik 2019 - 20:41

MBFpQjf.jpg


#2 hejenzi

hejenzi

    lookin like

  • Gracze
  • 67 postów

Napisano 04 październik 2019 - 20:48

Sam mam podobny problem

Uważam, że wina leży po stronie samego MTA


Użytkownik EnZi edytował ten post 04 październik 2019 - 20:48


#3 Demonvpa

Demonvpa
  • Gracze
  • 60 postów

Napisano 04 październik 2019 - 20:49

tak samo mam



#4 No Handshake

No Handshake

    hate that feeling

  • Gracze
  • 17 postów

Napisano 04 październik 2019 - 21:11

U mnie to samo nawet pomimo dobrej jakości łącza - ping wskakuje na tysiąc, fpsy drastycznie spadają.

Co ciekawe, problem nie wystąpił na innym serwerze, który miał paczkę 300MB+.

Nie pomogły inne sterowniki, aktualizacje ani sam reinstall MTA.

Aktualne od ponad tygodnia.


Użytkownik No Handshake edytował ten post 04 październik 2019 - 21:31


#5 luudwik

luudwik

    uhqqow

  • Moderatorzy
  • 794 postów
  • Miejscowość:Wrocław

Napisano 04 październik 2019 - 21:15

Problem z fpsami mam już od początku w sumie, ale kiedyś miałem problem z crashami, które występowały non-stop. Wtedy miałem okres w którym zmieniałem kompa oraz robiłem formata, więc to mi dopiero pomogło.

Sprawdźcie czy jakieś podmianki wam może tego nie powodują?



#6 Demonvpa

Demonvpa
  • Gracze
  • 60 postów

Napisano 04 październik 2019 - 21:18

żadnych podmianek nie mam mta całe czyściłem, robiłem reinstall.



#7 Miaacz

Miaacz
  • Gracze
  • 17 postów

Napisano 06 październik 2019 - 01:14

Mi pomogło wyłączenie opcji muzyki w interiorach w ustawieniach

eKZKhuY.png


#8 c40px2

c40px2

    wladza, ktora steruje polswiatkiem

  • Community Managers
  • 796 postów
  • Miejscowość:east yorkshire

Napisano 10 październik 2019 - 15:43

Mi pomogło wyłączenie opcji muzyki w interiorach w ustawieniach

To jest podobno dla niektórych dobre rozwiązanie. Sprawdź sobie.



#9 hejenzi

hejenzi

    lookin like

  • Gracze
  • 67 postów

Napisano 11 październik 2019 - 00:33

Czekam na inne rozwiązania bo ten wyżej nie podziałał

#10 ForNameles123

ForNameles123
  • Gracze
  • 53 postów
  • Miejscowość:Poznań

Napisano 11 październik 2019 - 18:18

Jeśli dalej występuje problem to polecam zrobić reinstal całego mta oraz gta sa, też miałem takie problemy, po zainstalowaniu na nowo gta sa i mta wszystko działa do tej pory.

HnLbA1L.png


#11 bryloo

bryloo

    ¯\_(ツ)_/¯

  • Moderatorzy
  • 252 postów

Napisano 20 październik 2019 - 23:29

Zamykam






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych